Συντελεστές

Κωνσταντίνος Μαρτίνης

Ο Κωνσταντίνος Μαρτίνης ξεκίνησε χορό σε ηλικία 16 ετών στη Θεσσαλονίκη, με δάσκαλο έναν χορευτή – χορογράφο με διεθνή καριέρα και πρωταρχική θέση στην Όπερα του Βουκουρεστίου, τον κ. Νικόλαο Μπαζάκα.

Αποφοίτησε από την  Ανώτερη επαγγελματική σχολή κλασικού μπαλέτου της Δέσποινας Γρηγοριάδου το 1978.

Παράλληλα με την φοίτηση του στη επαγγελματική σχολή προσλαμβάνεται στην Εθνική λυρική σκηνή στο corps de balle και το 1985 γίνεται κορυφαίος χορευτής .

Έχει πάρει μέρος από το 1975-2005 σχεδόν σε όλο το κλασικό ρεπερτόριο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους ως σολίστ ή κορυφαίος χορευτής στα έργα:  ζιζέλ- καρυοθραύστης – Δον κιχώτης – Λίμνη των κύκνων – Μπαγιαντέρα – Σταχτοπούτα – Ωραία κοιμωμένη – Κοπέλιους, Ρωμαίος και Ιουλιέτα κ.α. Συμμετείχε επιπλέον ως Solist στα: Ελληνικό Χορόδραμα «Ραλλού Μάνου», Κέντρο Κλασικού μπαλέτου Λεωνίδα Ντε Πιαν και Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών «Γιάννη Μέτση».

Το 1998 τιμήθηκε με ειδικό βραβείο «τιμητική πλακέτα με το σύμβολο των Αγίων Αναργύρων» για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου.

Το 2007 του απένειμε ο όμιλος «UNESCO» για τον πολιτισμό της ειρήνης «UNESCO CLUB FOR CULTURE OF PEACE» τιμητικό δίπλωμα για την πολύχρονη προσφορά του.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 διορίστηκε μέλος στην επιτροπή του Υπουργείο Πολιτισμού για τις πανελλήνιες εξετάσεις χορού στην ανώτερη  εκπαίδευση.

Ο Κωνσταντίνος είναι πλέον διευθυντής, δάσκαλος και χορογράφος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγ. Αναργύρων στην Αθήνα, ενώ παράλληλα διδάσκει και χορογραφεί στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ».