Συντελεστές

S.C.B Sindos Concert Band

Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης

Ιδρύθηκε το 1984 ως φιλαρμονική Σίνδου και δάσκαλος της ήταν ο Γεώργιος Αβράμογλου.

To 1993 μετονομάστηκε σε Ορχήστρα Νέων Σίνδου (Sindos Concert Band).

Σήμερα αποτελεί τμήμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του.

Η ορχήστρα αποτελείται από σαράντα μέλη. Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις (Συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, Ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock).

Έχει δώσει παραστάσεις στα πλαίσια του προγράμματος Youth for Europe στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας, συμμετείχε στις Διεθνείς Εκδηλώσεις της Μελβούρνης Αυστραλίας, με την ονομασία «Melbourne International Youth Festival Music and Dance 1997», τον Ιούλιο του 98 έδωσε συναυλίες στο ετήσιο φεστιβάλ της Λευκάδας και την ίδια χρονιά διοργάνωσε τη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών (Marching and Concert Band Festival), το καλοκαίρι του 99 έδωσε παραστάσεις σε πόλεις της Ουγγαρίας.

Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε σε διεθνές διαγωνισμό στο PIEVE DI BONO της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2004 έλαβε μέρος σε διεθνές Φεστιβάλ στο CHEB της Τσεχίας.

Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Παραλίμνι της Κύπρου ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Spira Festival που έγινε στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Diffwinds στο Λουξεμβούργο όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και τον Ιούλιο του 2007 στο Φεστιβάλ Σουκοβόλα της Πολωνίας.

Τον Οκτώβριο του 2008 κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ MOR της Ουγγαρίας.

Το Καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε στο Portaras Wind Band Festival στην Κύπρο και το Νοέμβριο συμμετείχε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ στην πόλη Cinsternino της Νότιας Ιταλίας.

Από το 1993 την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης.